Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Drinker

Eggnog

-
+

Eggnog

  • 6 stk store egg (separert plomme og eggehvite)
  • 1 kopp sukker
  • 1 liten klype salt
  • 3 kopper helmelk
  • 2 kopper kremfløte
  • 1 kopp mørk rom
  • 1 kopp brandy

– Eggnog er en litt guilty drink, som nesten kan sammenlignes med flytende, hjemmelaget iskrem – mange av de samme komponentene går igjen. Denne funker også alkoholfri, men man kan også dytte ganske mye alkohol i den. Når man begynte å bruke egg i drinker sent på 1800-tallet, var det brandy og rom man brukte, for det var det man fikk tak i. Den er ikke så vanskelig å lage, man må bare ha en håndmikser – eller hjulvisp, om man vil.

Slik gjør du:

  • Begynn med å piske sammen sukker, eggeplommer og salt.
  • Ha deretter forsiktig melk og fløte i blandingen.
  • Dekk til bollen, og sett i kjøleskapet i minst to timer.
  • Rett før den skal serveres, piskes eggehvitene stive, og blandes forsiktig inn med det andre.
  • Vær sjenerøs med muskatnøtt på toppen!