Dagens Næringsliv
Åpne i appen
Åpne
Eggspresso Martini
Andre til høyre
Anne Valeur
Eggspresso Martini
-
12
cl
Michters Rye whiskey
-
8
cl
Amaro di Angostura
-
10
cl
orgeat på tonkabønnner (se egen oppskrift)
-
20
cl
svart kaffe
-
4
dæsjer kardemommebitter (Scrappy's Bitters Cardamom)
-
1
dæsj chilipulver
-
1
dæsj havsalt
-
eggeskum
Eggeskum
-
10
cl
eggehvite
-
1
ts
vaniljesukker
-
1
dæsj havsalt
Tonkabønne-orgeat
-
100
g
sukker
-
1
dl
mandelmelk
-
3
stk
tonkabønner
-
20
g
valnøtter
-
20
g
pekannøtter
-
1
cl
appelsinblomstvann
-
1
cl
brandy eller konjakk
Slik gjør du
- Rør sammen ingrediensene i en kjele på lav varme og varm opp under omrøring. La trekke i tre minutter.
- Lag eggeskum i egen kjele (se egen oppskrift)
- Hell drinken over i et glass og bruk en skje til å toppe drinken med eggeskum. Pynt med chilipulver på skumoverflaten.
- Serveres varm.
Eggeskum
- Tilsett alle ingredienser i en kjele på lav varme.
- Bruk en batteridrevet melkevisp til å lage et tykt skum.
Tonkabønne-orgeat
- Tilsett alle nøttene i en kjele på medium varme.
- La dem steke i et par minutter og tilsett sukker og mandelmelk.
- Rør og la det koke i cirka 20 minutter.
- Legg til appelsinblomstvann og brandy og rør igjen.
- Slå av varmen og la den hvile i 24 timer. Sil og nyt.
- Kan oppbevares i kjøleskap i opptil fire måneder.