Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Drinker

Eggspresso Martini

Himkok er kåret til verdens beste bar. Slik lager du deres julecocktail

-
+

Eggspresso Martini

  • 12 cl Michters Rye whiskey
  • 8 cl Amaro di Angostura
  • 10 cl orgeat på tonkabønnner (se egen oppskrift)
  • 20 cl svart kaffe
  • 4 dæsjer kardemommebitter (Scrappy's Bitters Cardamom)
  • 1 dæsj chilipulver
  • 1 dæsj havsalt
  • eggeskum

Eggeskum

  • 10 cl eggehvite
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 dæsj havsalt

Tonkabønne-orgeat

  • 100 g sukker
  • 1 dl mandelmelk
  • 3 stk tonkabønner
  • 20 g valnøtter
  • 20 g pekannøtter
  • 1 cl appelsinblomstvann
  • 1 cl brandy eller konjakk

Slik gjør du

  • Rør sammen ingrediensene i en kjele på lav varme og varm opp under omrøring. La trekke i tre minutter.
  • Lag eggeskum i egen kjele (se egen oppskrift)
  • Hell drinken over i et glass og bruk en skje til å toppe drinken med eggeskum. Pynt med chilipulver på skumoverflaten.
  • Serveres varm.

Eggeskum

  • Tilsett alle ingredienser i en kjele på lav varme.
  • Bruk en batteridrevet melkevisp til å lage et tykt skum.

Tonkabønne-orgeat

  • Tilsett alle nøttene i en kjele på medium varme.
  • La dem steke i et par minutter og tilsett sukker og mandelmelk.
  • Rør og la det koke i cirka 20 minutter.
  • Legg til appelsinblomstvann og brandy og rør igjen.
  • Slå av varmen og la den hvile i 24 timer. Sil og nyt.
  • Kan oppbevares i kjøleskap i opptil fire måneder.