Fiken med svovelstikkene
- 4 cl mercal (Del Maguey Vida)
- 2 cl Cocchi di torino
- 0.5 cl Angostura di amaro
- 1.5 cl fikensirup (se egen oppskrift)
- 7 dæsjer angostura, bitter
- 1 stk sitronzest til å mikse drinken på
- 1 stk sitronzest til å ha over drinken
- Garnityr: Ferske fikenskiver (dehydrert)
Fikensirup
- 50 g tørket fiken
- 20 g fersk fiken
- 1 kg demerarasukker
- 1.2 l vann
Slik gjør du:
- Alle ingrediensene røres på is i ett mikseglass med fersk sitronzest.
- Siles og serveres i avkjølt cocktailglass, med en vridd sitronzest på toppen, før garnityr.
Fikensirup:
- Kok vann og løs opp demerarasukkeret.
- Finhakk tørket fiken, hell i demerarsukkerlaken. La stå på lav varme i 20 min.
- Finhakk fersk fiken i tynne skiver, hell så alt, inklusiv tørket fiken, over de tynne fikenskivene. La stå kaldt i fem dager.
- Sil ut restene. Holdbarhet i kjøleskap i to uker, i fryseren to måneder