Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Drinker

Fiken med svovelstikkene

Fra fattigmannssprit til eksklusivt brennevin
Slik lager du fiken med svovelstikkene

Slik lager du fiken med svovelstikkene

-
+

Fiken med svovelstikkene

  • 4 cl mercal (Del Maguey Vida)
  • 2 cl Cocchi di torino
  • 0.5 cl Angostura di amaro
  • 1.5 cl fikensirup (se egen oppskrift)
  • 7 dæsjer angostura, bitter
  • 1 stk sitronzest til å mikse drinken på
  • 1 stk sitronzest til å ha over drinken
  • Garnityr: Ferske fikenskiver (dehydrert)

Fikensirup

  • 50 g tørket fiken
  • 20 g fersk fiken
  • 1 kg demerarasukker
  • 1.2 l vann

Slik gjør du:

  • Alle ingrediensene røres på is i ett mikseglass med fersk sitronzest.
  • Siles og serveres i avkjølt cocktailglass, med en vridd sitronzest på toppen, før garnityr.

Fikensirup:

  • Kok vann og løs opp demerarasukkeret.
  • Finhakk tørket fiken, hell i demerarsukkerlaken. La stå på lav varme i 20 min.
  • Finhakk fersk fiken i tynne skiver, hell så alt, inklusiv tørket fiken, over de tynne fikenskivene. La stå kaldt i fem dager.
  • Sil ut restene. Holdbarhet i kjøleskap i to uker, i fryseren to måneder