Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Drinker

Hvitvin- og eplegløgg

-
+

Hvitvin- og eplegløgg

  • 1 l rimelig hvitvin
  • 1 l eplejuice av høy kvalitet
  • 1 dl sukker
  • 2 stk kanelstenger
  • 5 stk grønn kardemomme
  • 5 stk nellikspiker
  • 5 stk skiver fersk ingefær
  • skall av 1 appelsin
  • skall av 1 sitron
  • 3 stk stjerneanis

– Her har jeg byttet ut spriten med eplejuice, som gir en friskere gløgg med mye mindre alkohol.

Slik gjør du:

  • Ha alle krydderiene i en varm kjele, og la de bli lett ristet.
  • Ta så kjelen av komfyren, og hell over hvitvin og sukker. Denne blandingen kan gjerne stå til neste dag.
  • Før servering har du eplejuicen i blandingen av vin og krydder.
  • Varm opp og server.