– Min bestemor har lært meg magien som skjer mellom sitrus og stjerneanis. Hun lager en helt fantastisk appelsinsalat med stjerneanis i julen. Å lage en sour-variant ga mening. Everleaf Forest er en bitter, alkoholfri aperitivo som jeg synes er en av de beste alkoholfrie som er tilgjengelig. Den har masse safran i seg, og gir et helhetlig smaksbilde – bare syre eller sødme kan føles endimensjonalt. Man kan droppe Everleaf og heller ha i litt safran, og om man vil bruke gin i, er det heller ikke feil.
Slik gjør du:
Her kan man alltids tilføre mer hvis man vil, som for eksempel gin
- Ha alle ingredienser i en cocktailshaker, men ingen is.
- Shake hardt i gode 15–20 sekunder – dette gjøres for å få et fint skum til drinken.
- Ha deretter i is, og shake igjen.
- Bruk en tesil for å dobbeltsil drinken over i et passende cocktailglass.
- Pynt med stjerneanis og eventuelt bitterdråper på toppen.