Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Fårikål

To retter i én: fårikål og frikassé
Hverdagsmat: Christopher Davidsen deler sin oppskrift på fårikål

Hverdagsmat: Christopher Davidsen deler sin oppskrift på fårikål

-
+

Fårikål

  • 2.00 kg Fårikålkjøtt, i grove biter
  • 2.00 kg hodekål, kuttet i båter
  • 6.00 dl vann
  • 4.00 ts hel sort pepper
  • 2.00 stk laurbærblader
  • 1.00 ss salt
  • 3.00 ss kruspersille, hakket

Slik gjør du

  • Legg kål og kjøtt lag på lag i en kasserolle, ha salt og pepper mellom lagene. 
  • Hell over vannet og ha i laurbærbladene. Kok opp og skum av. La det småputre i cirka to timer til kjøttet er mørt og løsner fra beinet. 
  • Smak til med salt og dryss over kruspersille. Server med kokte poteter. 
  • Blir det fårikål til overs, bruker du det til å lage frikassé senere i uken.