Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Farmors julepølser

Lag julepålegget selv
Julepølser, en tradisjonsrik oppskrift fra Fannremsgården

Julepølser, en tradisjonsrik oppskrift fra Fannremsgården

-
+

Julepølser

  • 350.00 g svinekjøtt
  • 350.00 g kalvekjøtt
  • 300.00 g spekk
  • 1.00 ss salt
  • 2.00 ss potetmel
  • 65.00 dl melk
  • 1.00 ts pepper
  • 1.00 ts ingefær
  • 0.50 ts muskat

Julepølser

Nok til fire-fem pølser

Slik gjør du:

  • Kjøttet må renskjæres før det males.

  • Mal kjøttet tre ganger med salt, tilsett spekket og mal to ganger. En kan også gjerne bruke en hurtighakker.

  • Tilsett potetmel og spe med melken. Arbeid godt sammen mellom hver gang en sper.

  • Tilsett krydderblandingen og smak til.

  • Pølsene stappes i godt skylte naturtarmer.

Lag julepålegget selv