Kuku Sabzi
- 150.00 g Finhakket purre
- 100.00 g Finhakket spinat
- 100.00 g Finhakket hjertesalat
- 100.00 g Finhakket vårløk
- 50.00 g Finhakket flatbladet persille
- 50.00 g Finhakket fersk koriander
- 25.00 g Finhakket dill
- 1.00 ss Hvete- eller rismel
- 2.00 ss Vann
- 8.00 stk Store egg
- 2.00 ss Gresk yoghurt, helst 10% fett
- 1.00 ss Nøytral olje
- 100.00 g Hakkede valnøtter
- 1.00 ts Salt
- 1.00 ts Svart pepper
Nok til åtte som del av et større måltid. Bytt gjerne ut urtene med andre dersom det er det du har – bare hold deg til riktig totalmengde grønt. Smaker best ved romtemperatur.
Varmovnen til 160 grader og plasser en rist i ovnens øvre tredjedel.
Finhakk alle grønnsakene og legg dem i en stor bolle.
I en annen bolle, visp sammen eggene.
Rør sammen mel og vann til en jevn grøt og bland inn i eggene sammen med yoghurt, salt og pepper.
Varm en 25-30 cm stor jernpanne eller annen tykkbunnet panne med håndtak som tåler stekovn.
Hell eggeblandingen over urtene og rør raskt sammen.
Ha olje i stekepannen og hell egg- og urteblandingen i pannen. Dryss valnøttene over og sett hele pannen inn i ovnen.
Stek i opptil 45 minutter til eggemassen har satt seg. Ta ut av ovnen og la kjøle seg til romtemperatur.