Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Festmat til mange

Kuku Sabzi – persisk fritatta med urter

Alternativ til eggerøre

Alternativ til eggerøre

-
+

Kuku Sabzi

  • 150.00 g Finhakket purre
  • 100.00 g Finhakket spinat
  • 100.00 g Finhakket hjertesalat
  • 100.00 g Finhakket vårløk
  • 50.00 g Finhakket flatbladet persille
  • 50.00 g Finhakket fersk koriander
  • 25.00 g Finhakket dill
  • 1.00 ss Hvete- eller rismel
  • 2.00 ss Vann
  • 8.00 stk Store egg
  • 2.00 ss Gresk yoghurt, helst 10% fett
  • 1.00 ss Nøytral olje
  • 100.00 g Hakkede valnøtter
  • 1.00 ts Salt
  • 1.00 ts Svart pepper

Nok til åtte som del av et større måltid. Bytt gjerne ut urtene med andre dersom det er det du har – bare hold deg til riktig totalmengde grønt. Smaker best ved romtemperatur.

Varmovnen til 160 grader og plasser en rist i ovnens øvre tredjedel.

Finhakk alle grønnsakene og legg dem i en stor bolle.

I en annen bolle, visp sammen eggene.

Rør sammen mel og vann til en jevn grøt og bland inn i eggene sammen med yoghurt,  salt og pepper.

Varm en 25-30 cm stor jernpanne eller annen tykkbunnet panne med håndtak som tåler stekovn.

Hell eggeblandingen over urtene og rør raskt sammen.

Ha olje i stekepannen og hell egg- og urteblandingen i pannen. Dryss valnøttene over og sett hele pannen inn i ovnen.

Stek i opptil 45 minutter til eggemassen har satt seg. Ta ut av ovnen og la kjøle seg til romtemperatur.