Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Oppskrift på varm sjokolade med vanilje, kakaoshot, krydder og appelsinkrem og med krem og vaniljekjeks

Oppskrift på varm sjokolade med vanilje, kakaoshot, krydder og appelsinkrem og med krem og vaniljekjeks

-
+

Grunnoppskrift på varm sjokolade

  • 160.00 g sjokolade av god kvalitet, gjerne 70 prosent
  • 1.00 dl kokende vann
  • 6.00 dl melk (jo høyere fettprosenten på melken, desto fyldigere drikk)

Dekonstruert Kvikk Lunsj

  • 160.00 g mørk sjokolade, gjerne 70 prosent
  • 200.00 g mørk sjokolade, gjerne opp mot 82 prosent
  • 1.00 dl kokende vann
  • 6.00 cl melk
  • 3.00 dl fløte
  • saltflak
  • 50.00 g smør
  • 65.00 g melis
  • 0.50 ts vaniljesukker
  • 1.00 stk egg
  • 170.00 g hvetemel
  • 1.00 ts bakepulver
  • 1.00 klype salt

Kakao med krydder og appelsinkrem

  • 160.00 g gram god sjokolade, rundt 70 prosent
  • 1.00 dl kokende vann
  • 6.00 dl melk
  • 4.00 stk stjerneanis
  • 2.00 stk kanelstenger
  • 1.00 dl krem
  • appelsin

Kakao med vanilje

  • 160.00 g god sjokolade, rundt 70 prosent
  • 1.00 dl kokende vann
  • 6.00 dl melk
  • 1.00 stk vaniljestang

Kakao-shot

  • 80.00 g 100 prosent kakao
  • 1.60 dl kokende vann
  • litt brun rom (eventuelt)

Slik lager du kakao

Grunnoppskrift

  • Smelt sjokoladen i det kokende vannet, eller over vannbad (øk til syv dl melk dersom vannbad). Varm melken, men ikke la den koke. Bland sjokoladen i den varme melken under omrøring.

Fremgangsmåte med smakstilsetninger:

  • Dersom ekstra krydder ønskes tilsatt, la krydderet trekke i melken i noen timer på forhånd. Varm deretter kryddermelken, før sjokoladeblandingen røres inn. Har du ikke tid til å vente, øk mengden krydder og varm opp.

Dekonstruert Kvikk Lunsj - kakao med krem og vaniljekjeks

  • Lag kakao etter grunnoppskrift. 
    • Pisk fløten til ønsket konsistens.

    Vaniljekjeks:

    • Ha smør, melis og vaniljesukker i en bolle og kna dette sammen med hendene. Tilsett egget og bruk en håndvisp til å slå dette sammen til en jevn røre. Sikt over mel, bakepulver og salt – det skal bli en tykk og myk deig.
    • Sett på vaffeljernet. Legg bakepapir på kjøkkenbenken og strø et tynt lag mel over. Del deigen i tre like deler og legg en av delene på den ene siden av papiret. Brett den andre delen av papiret over og kjevle til den er cirka én mm tykk.
    • Legg deigen i vaffeljernet og stek til den er gyllenbrun på begge sider. Bruk en skarp kniv og kutt kjeksen i strimler mens den fremdeles er varm. Smelt sjokoladen i vannbad og dypp kjeksen i den. Legg de ferdige kjeksene over på et bakepapir og la dem hvile til sjokoladen har stivnet.

    Servering:

    • Ha kakaoen i en forvarmet kopp og server med kremen og vaniljekjeks påstrødd noen saltflak.

 

 

Kakao med krydder og appelsinkrem

  • Følg grunnoppskrift med tilsetning av stjerneanis og kanelstenger i melken.
  • Pisk fløten til ønsket kremkonsistens og vend inn saft fra appelsinen etter smak. Riv over appelsinskall. Skallet må være godt vasket. Pass på at du bare får med det ytterste laget av skallet.

 

Kakao med vanilje

  • Følg grunnoppskrift med tilsetning av vaniljestang. Husk å dele stangen på langs før du legger den i melken.

 

Kakao-shot

  • Bland sjokoladen i det kokende vannet og sørg for at du får en blank og fin blanding uten klumper. Fordel i fire forvarmede espressokopper eller shotglass. Varm eventuelt litt brun rom og rør inn i shoten.