Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Fisk

Puspas

Rett vest
Oppskrift på puspas av Morten Tungesvis på Bare Vestland i Bergen

Oppskrift på puspas av Morten Tungesvis på Bare Vestland i Bergen

-
+

Puspas

  • 1.20 kg lammebog i biter 
  • 2.00 ss hvetemel
  • 3.00 ss smør
  • 700.00 g hodekål i biter
  • 1.00 løk, hakket
  • 400.00 g kålrot i biter
  • 10.00 pepperkorn
  • 3.00 allehåndefrø
  • 4.00 gulrøtter, i biter
  • 6.00 mandelpoteter, i biter
  • salt

Forfinet utgave av fårikål. Dette er oppskriften til Morten Tungesvis på Bare Vestland.

Slik gjør du

Vend kjøttet i hvetemel, salt og pepper. Varm smør i en gryte og brun kjøttet noen minutter. Ha i kål, løk og ev. kålrot. Stek i et par minutter. Ha i pepper og allehånde, ha i vann så det dekker. Kok i én time. Ha i gulrot og potet og kok i 30 minutter til.

Se viner som passer til:

Lam i Vindatabasen
Rett vest