Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Fisk

Røkerumpe

Rett vest
Oppskrift på røkerumpe av Andreas Ansok på Colonialen i Bergen

Oppskrift på røkerumpe av Andreas Ansok på Colonialen i Bergen

-
+

Røkerumpe

  • 4.00 røkerumper
  • 1.00 ss smør
  • 2.00 ss hvetemel
  • 4.00 dl melk
  • 3.00 ss parmesan, revet
  • kokte grønnsaker 

Røkerumpe er en såpass bergensk ingrediens at det kan være vanskelig å få tak i andre steder. Et alternativ er å bruke halestykket på røkt kolje. Dette er oppskriften til Andreas Ansok på Colonialen.

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 200 grader. Ha røykerumpene i en stor gryte med vann. Kok opp. Løft forsiktig ut.

Lag hvit saus: Smelt smør i en liten gryte. Rør inn mel til du har en jevn blanding. Spe med litt og litt melk til du har en jevn saus. Rør inn parmesan.

Bak røykerumpene i ovnen i syv til ti minutter.

Se viner som passer til:

Fisk i Vindatabasen
Rett vest