Frikassé på fårikål
- 500.00 g ferdigkokt fårikålkjøtt
- 200.00 g kokt kål fra fårikål
- 2.00 gulrøtter
- 100.00 g erter
- 1.00 purreløk
- 5.00 stk kålrot
- 6.00 dl varm kraft fra fårikål, spedd ut med vann
- 25.00 g smør
- 25.00 g hvetemel
- 5.00 dl kremfløte, pisket
- 2.00 ss dill
- 1.00 ss pepperrot, revet
- salt og pepper
Slik gjør du:
- Kutt kjøttet og kålen i mindre biter.
- Grønnsakene kuttes i mindre biter og kokes møre i lettsaltet vann. Fres så grønnsakene i smøret, sikt melet over og hell i den varme kraften, under konstant omrøring. Det er viktig at den er varm, så det ikke klumper seg.
- Ha i kjøttet og kålen og kok opp. Vend så inn pisket kremfløte og smak til med salt og pepper, pepperrot og dill.
- Server med kokte poteter.