Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Frukt og bær

Tyttebærmandelkake

Oppskrift på tyttebærmandelkake av Sverre Sætre

Oppskrift på tyttebærmandelkake av Sverre Sætre

-
+

Ingredienser

  • 2.00 stk eggehviter
  • 1.00 dl sukker
  • 1.00 dl tyttebær
  • 2.00 dl mandelflak eller hakkede mandler
  • 2.00 ss mel
  • 2.00 ss mandelflak til dekor

Stekt marengs med bitre bær.

SLIK GJØR DU

Forvarm stekeovnen til 180 °C. Pisk eggehvite, sukker og tyttebær til stiv marengs. Bland mandler og mel og vend det inn i marengsen med en slikkepott.

Kle en stekeplate med bakepapir og stryk røren utover i et cirka én centimeter tykt lag. Strø på mandelflak. Stek kaken midt i ovnen til den blir gylden. Prøv å løfte opp et hjørne av kaken for å teste: Slipper kaken bakepapiret, er den ferdig.

Ta ut og avkjøl. Kutt i biter, omtrent 3 ganger 3 centimeter.

Se viner som passer til:

Dessert i Vindatabasen