Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Frukt og bær

Financier

Oppskrift på financier av Sverre Sætre

Oppskrift på financier av Sverre Sætre

-
+

Ingredienser

  • 120.00 g usaltet smør
  • 80.00 g skåldede mandler
  • 120.00 g melis
  • 90.00 g eggehvite (3 stk.)
  • 60.00 g hvetemel
  • 150.00 g rabarbra, skrelt og kappet i små terninger.
  • melis til å sikte over kakene

Fransk bakverk som passer fint som kaffegodt.

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 180 grader.

Smelt smøret og la det bli romtemperet.

Mal mandlene eller hakk dem til fint mel sammen med melis i en kjøkkenmaskin.

Bland eggehvitene med mandelmelet.

Tilsett det smeltede smøret i røren. Rør inn hvetemel til slutt.

Fyll i røren i smurte financierfromer (eventuelt små muffinsformer). Financier kan også stekes i langpanne. Fyll da røren i et én centimeter tykt lag i pannen. Strø rabarbraen over røren. Sikt melis over

Stek kakene midt i ovnen i cirka 20 minutter til de er gyldne. Ta dem ut og sett dem til avkjøling. Langpannestekt kake avkjøles før den deles i biter på 4 x 2 centimeter.

Se viner som passer til:

Dessert i Vindatabasen