Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Geitemelkspannekaker og sopp

-
+

Nok til cirka tolv pannekaker. Forrett til fire–fem personer

  • 75.00 g g smør til røren
  • 75.00 g g smør til soppen
  • 200.00 g hvetemel
  • 1.00 ts salt
  • 2.00 egg
  • 4.50 dl geitemelk (eller helmelk)
  • salt
  • 450.00 g sopp (gjerne kantarell, steinsopp, piggsopp og risker)
  • ramsløk/gressløk/persille (etter tilgang og smak)

Smelt smøret i en liten kjele til det blir gyldent og har en nøttaktig lukt.

Visp sammen eggene, saltet, litt av melken og sikt inn alt melet. Spe inn melken til en passe tynn konsistens. Visp inn halvparten av nøttesmøret.

La røren hvile en halv time.

Stek pannekakene, helst i en teflonpanne uten smør, eventuelt i en jernpanne hvor du pensler et tynt lag med smeltet smør. Stable dem og dekk til slik at de ikke tørker.

Stek soppen på relativt høy varme med lite smør. Vend om ofte. Når soppen er stekt og gjerne fortsatt litt våt, smak til med resten av nøttesmøret, og/eller monter med romtemperert smør. Rull litt soppblanding i hver pannekake og server.

Se viner som passer til:

Sopp i Vindatabasen