Kuskjellsashimi med shiitake, svart trompet-soya og furikake
1.00stkkuskjell
1.00stkfersk shiitakesopp
5-10 trompetsopp
1.00tstrompetsoya (fra 50 g. trompetsopp trukket i 2 dl soyasaus og ingefær)
1.00sstapiokakuler
Yuzu-saft
Sesamolje etter smak
Furikake-krydder (japansk kryddermix basert på bl.a. soya og kombu) etter smak
Slik gjør du:
Kok tapiokakulene kulene i vann til de er myke, sil av vannet og mariner i yuzu-saft i et par timer.
For å tilberede trompetsopp og trompetsoya, legg 50 g. trompetsopp i en kjele med 2 dl soyasaus og en liten bit frisk ingefær. Dekk til kjelen med plast og la trekke på svak varme i omtrent 1 time. Avkjøl.
Kutt shiitakesopp i tynne skiver, og stek lett i nøytral olje med litt furikake-krydder. Avkjøl.
Åpne kuskjellene rett før servering, og skjær den øverste delen av muslingen i tynne skiver.
Bland rå skiver av kuskjell med skiver av lettstekt shiitakesopp, sesamolje, yuzu-tapioka og furikake.
Ha blandingen tilbake i det rensede kuskjellskallet og topp med de svarte trompetsoppene fra trompetsoyaen, 1 ts trompetsoya og furikake.