Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Gorå (Farmors)

Oppskrift på Gorå

Oppskrift på Gorå

-
+

Gorå

  • 0.50 kg smør
  • 2.00 små egg
  • 200.00 g sukker
  • 0.25 l fløte
  • 1.00 ss konjakk
  • 1.00 ts vaniljesukker
  • 700.00 g hvetemel

Slik gjør du:

  • Egg og sukker piskes til eggedosis, og tilsettes den piskede kremfløten, konjakk og krydder.
  • Smøret smuldres i melet og blandes sammen med kremblandingen til en litt løs deig. Ta av noe mel til utbaking.
  • Deigen bør stå natta over, da setter den seg og blir lettere å bake.
  • Kjevle tynne leiver og skjær ut etter størrelsen på jernet du skal bruke.
  • Steik dem gyldenbrune i gorojern. Goroene må deles straks de kommer ut av jernet.