Gresskarkake med søte krydder
- 200.00 g Hvetemel
- 0.50 ts Salt
- 200.00 g Sukker
- 1.00 ts Natron
- 1.00 ts Malt ingefær
- 0.50 ts Malt kanel
- 0.50 ts Malt muskattnøtt
- 0.50 ts Malt allehånde
- 2.50 dl Most gresskar
- 120.00 g Smør
- 2.00 stk Egg
- 0.50 dl Vann
- 1.00 ts Revet appelsinskall
- 100.00 g Hakkede pekannøtter
- 2.00 ss Melis, til pynt
Dette er en enkel og smakfull formkake. Gresskarpuré lager du enkelst ved å steke renset gresskar med skallet på i ovnen på 200 grader til det er mørt, og så mose fruktkjøttet. Det er vanskelig å beregne nøyaktige mengder, men overskuddspure kan du lage av, ha i en suppe eller i brød, pannekaker og muffins.
Varm ovnen til 180 grader.
Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en stor bolle.
Smelt smøret og rør godt sammen med egg, gresskar, vann og appelsinskall.
Rør dette inn i de tørre ingrediensene.
Smør en liten brødform eller en ringformet kakeform godt, strø med mel og hell kakerøren i.
Stek i 45-60 minutter avhengig av ovnen og kakeformen din.
Kaken er ferdig når en spisepinne eller tannstikker kommer ut uten klissete kakedeig på seg.
Avkjøl i 10 minutter før du vender kaken ut av formen.
Dryss med melis like før servering.