Italiensk gresskarsuppe med krutonger og ost
- 80.00 g Smør
- 2.00 stk Løk
- 1.00 kg Gresskar
- 2.00 stk Poteter
- 1.00 stk Hvitløkskløft
- 0.50 dl Hvitvin eller vermouth
- 1.50 l God kjøttkraft
- 1.00 ss Matolje
- 3.00 stk Skiver daggammel loff
- 150.00 g Gruyère eller annen fast, smaksrik ost
- 2.00 dl Kremfløte, om ønsket
- 2.00 ss Hakket bladpersille
Dette er en enkel og robust suppe. Du kan selv velge om du vil servere den med biter, eller kjøre den jevn og oransje og kanskje tilsette fløte før servering.
Kok opp kraften mens du jobber med grønnsakene:
Hakk løken i små biter. Hakk hvitløken. Skrell og rens gresskaret og skjær det i ca 1, cm store biter. Skrell og skjær potetene i like store biter.
Surr løk og hvitløk i halvparten av smøret på lav til middels varme til den er myk og blank.
Ha i gresskar og poteter og rør.
Hell i vinslanten og la den koke opp før du heller kraften i.
Kok opp og la suppen putre i ca 30 minutter til gresskaret er mørt.
Imens lager du krutonger: Skjær loffskivene i terninger og surr på middels varme til de er gyldne. La dem renne av seg på et kjøkkenpapir.
Riv osten.
Smak suppen til med salt og pepper når den er ferdig. Om du ønsker en kremet suppe, kan du kjøre den i blender eller med en stavmikser rett i gryten, og evt. tilsette kremfløte. Alternativt serverer du den som en rustikk suppe med biter. Topp suppen med krutonger, revet ost og persille.