Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Grill

Asiatisk coleslaw

– Når folk spør meg om mine beste grilltips, pleier jeg først å svare tak og regntøy
Oppskrift på asiatisk coleslaw

Oppskrift på asiatisk coleslaw

-
+

Asiatisk coleslaw

  • 0.50 kinesisk kål i tynne skiver
  • 0.50 liten rødkål i tynne skiver
  • 2.00 gulrøtter i tynne staver
  • 100.00 g sukkererter, skåret på langs
  • 100.00 g bønnespirer
  • 1.00 ts havsalt
  • 1.00 ss juice fra lime
  • 1.00 rød chili, finhakket og uten frø
  • 1.00 medium bunt koriander, finhakket
  • 1.00 liten bunt mynteblader, finhakket
  • 1.00 liten bunt basilikum, finhakket
  • 1.00 ss ristede sesamfrø
  • 50.00 g ristede, usaltede peanøtter, knust

Dressing

  • 1.00 fedd hvitløk, finhakket
  • 1.00 ss revet ingefær
  • 1.00 ss honning
  • 50.00 ml riseddik

  • 50.00 ml olivenolje
  • 1.00 ss soyasaus
  • 1.00 ss sesamolje
  • 1.00 ss sweet chili-saus
  • havsalt, sukker og svart pepper

Slik gjør du

Legg grønnsakene i en skål. Sprinkle over salt, sukker og limejuice, og bland sammen.

Sett skålen i kjøleskapet mens du lager dressingen.

Pisk ingrediensene til dressingen i en skål. Smak for å sjekke om det trengs mer krydder.

Hell dressingen over de avkjølte grønnsakene og bland godt. Tilsett chili, urter og sesamfrø og bland. La det stå i kjøleskapet i en time for at smakene skal sette seg.

Dryss over knuste peanøtter rett før servering.