Asiatisk coleslaw
- 0.50 kinesisk kål i tynne skiver
- 0.50 liten rødkål i tynne skiver
- 2.00 gulrøtter i tynne staver
- 100.00 g sukkererter, skåret på langs
- 100.00 g bønnespirer
- 1.00 ts havsalt
- 1.00 ss juice fra lime
- 1.00 rød chili, finhakket og uten frø
- 1.00 medium bunt koriander, finhakket
- 1.00 liten bunt mynteblader, finhakket
- 1.00 liten bunt basilikum, finhakket
- 1.00 ss ristede sesamfrø
- 50.00 g ristede, usaltede peanøtter, knust
Dressing
- 1.00 fedd hvitløk, finhakket
- 1.00 ss revet ingefær
- 1.00 ss honning
- 50.00 ml riseddik
- 50.00 ml olivenolje
- 1.00 ss soyasaus
- 1.00 ss sesamolje
- 1.00 ss sweet chili-saus
- havsalt, sukker og svart pepper
Slik gjør du
Legg grønnsakene i en skål. Sprinkle over salt, sukker og limejuice, og bland sammen.
Sett skålen i kjøleskapet mens du lager dressingen.
Pisk ingrediensene til dressingen i en skål. Smak for å sjekke om det trengs mer krydder.
Hell dressingen over de avkjølte grønnsakene og bland godt. Tilsett chili, urter og sesamfrø og bland. La det stå i kjøleskapet i en time for at smakene skal sette seg.
Dryss over knuste peanøtter rett før servering.