- 12.00 kyllinglår med bein
- 1.00 lime
- 1.00 appelsin
- 100.00 ml ananasjuice
- 2.00 ss Thai fish sauce
- 50.00 ml sesamolje
- 50.00 g lyst brunt sukker
- 1.00 ss sweet chili-saus
- 2.00 ss revet ingefær
- 10.00 hvitløksfedd i skiver
- 2.00 røde chili skjært på langs
- 5.00 vårløk i skiver
- 1.00 liten bunt finhakket basilikum
«Basting»-miks
- 1.00 lime
- 125.00 ml jordnøttolje
- 2.00 ss lyst brunt sukker
- 1.00 ss mørkt brunt sukker
Slik gjør du
Bruk en skarp kniv og skjær bort fettet fra kyllinglårene, og legg dem i en stor ziplock-pose. Kjør ingrediensene til marinaden i en foodprosessor eller blender, hell den oppi posen og masser marinaden inn i kyllingen. Press ut så mye luft som mulig og forsegl posen.
Legg den i kjøleskapet over natten. Neste dag blander du «basting»-ingrediensene i en liten skål og lar den stå mens du forbereder grillen.
Rigg grillen din for indirekte varme med temperatur på rundt 108 grader og legg i noen kubber kirsebærved. Når veden brenner legger du kyllingen på grillen unna kullet og har på lokket. Grill i to timer og ha på ny «basting»-miks hvert 20. minutt den siste halvannen timen. Legg kyllingen over kullet rett før servering for å få sprøtt skinn, og sjekk at den indre temperaturen er 75 grader med et termometer. Fjern den fra grillen og la den hvile i 5-10 minutter.