Slik gjør du:
- Gulrøttene fryses ned for å forandre konsistensen.
- Sitronsaft, gulrotjus og søl blandes til en syltelake og kokes opp.
- Gulrøttene tines og trekkes i syltelaken over natten. Ta gulrøttene ut av laken og grill dem mens du pensler med klarnet smør til de får en gyllen skorpe og de er gjennomvarme.
- Solsikkekjernene stekes i smør til de er gylne. Sesamfrø ristes i tørr panne til de er gylne. Anrett grillet gulrot på gulrotkrem, hell over dashi og topp med solsikkekjerner og sesamfrø.
Gulrotkrem:
- Gulrøttene kuttes i mellomstore biter og kokes møre i litt vann. Kjør bitene i blender med tahini, salt og smør.
Dashi:
- Kok opp vannet og ta kjelen av varmen. Tilsett alle ingrediensene. La blandingen stå og trekke i cirka én time. Man kan også tilsette grønnsaksrester og la disse trekke sammen med tangen.
- Smakes til med sitron og salt.