Grønnsakssuppe på skjellkraft
- 10.00 østers
- 2.00 store steinsopp (ikke de fineste eksemplarene, eventuelt tørket)
- vann
- myse
- 200.00 g aspargesbønner
- 3.50 sjalottløk i skiver
- 500.00 g mandelpotet i tykke skiver
- 100.00 g kantarell og steinsopp i skiver
- 150.00 g grønnkål i biter
- olivenolje
- salt og pepper
Vask østersene og ha dem i en kjele og dekk med vann. Ha steinsoppen i en annen kjele og ha på vann.
La trekke mens du skjærer opp grønnsakene.
Ha oljen i en vid kjele og fres potetene på middels varme. Ha i løken etter noen minutter, deretter soppen. Til slutt grønnkål og bønner i biter. Ha på litt myse og litt av de to kraftene, til det såvidt dekker. La trekke i en halv time.
Smak til suppen med henholdsvis, steinsopp-, østerskraft og myse. Juster med salt og server.