Boeuf bourguignon
- 1.50 kg høyrygg
- 4.00 ss tomatpuré
- 5.00 stk fedd hvitløk, hakket
- 5.00 stk løk, i grove biter
- frisk timian
- 4.00 stk laurbærblad
- 4.00 ss mel
- 5.00 dl god oksekraft
- 8.00 dl rødvin
- 500.00 g sopp
- 300.00 g bacon
- 5.00 stk gulrøtter, i små biter
- salt, pepper
- olje, smør
- 1.00 stk stor håndfull bladpersille, hakket
Slik gjør du
- Skjær alt kjøttet i terninger. Brun kjøttet godt i en gryte med litt olje. Krydre godt med salt og pepper. Tilsett tomatpuré, hvitløk, løk, timian og laurbærblader. Dryss over melet, rør godt og tilsett kraft og vin.
- Kok opp, legg på lokk og la småputre i minst 2-3 timer, gjerne lenger. Stek soppen og bacon i litt smør i en stekepanne. Mot slutten av koketiden har du i gulrotbiter og soppen.
- Smak til med salt og pepper, dryss over persille før servering.
- Serveres med hjemmelaget potetmos.