Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Gulrot- og ingefærsuppe

Oppskrift på gulrotsuppe med ingefær

Oppskrift på gulrotsuppe med ingefær

-
+

Gulrot- og ingefærsuppe

  • 1.00 kg Gulrøtter
  • 200.00 g Løk, hakket
  • 2.00 ss Smør til steking
  • 50.00 g Fersk ingefær
  • 5.00 dl Fløte
  • 5.00 dl Kyllingkraft
  • Salt etter smak
  • Fersk koriander til servering
  • Karriolje til servering

Karriolje

  • 1.00 ss Karripulver
  • 100.00 ml Soyaolje
  • 1.00 stk Sitrongress, finhakket
  • 0.50 stk Løk, finhakket

Nok til 8 personer som forrett. La den gjerne stå til neste dag for best smak.

Skrell gulrøttene og legg tre stykker til side.

Kutt de resterende gulrøttene i 1 cm tykke skiver og stek sammen med hakket løk

i smør i 10 min på middels til lav varme i en gryte.

Ha i ingefær, kyllingkraft og fløte. Kok opp og kok til gulrøttene er myke og helt gjennomkokt, ca 15 minutter.

Kjør alt i blender og smak til med salt.

La gjerne suppen stå til neste dag for bedre smak.

Kutt de tre siste gulrøttene i 3-4 cm lange "stubber." Kok dem i saltet vann i 4-5 minutter og blancher dem i kaldt vann, før du steker dem noen minutter med kortenden ned i panne med smør så de får fin stekefarge.

Legg noen stubber i hver suppeskål før servering og hell suppen over.

Server med fersk koriander og karriolje.

Finhakk sitrongress og løk og bland godt sammen.

La stå til neste dag for best smak.