Gulrot- og ingefærsuppe
- 1.00 kg Gulrøtter
- 200.00 g Løk, hakket
- 2.00 ss Smør til steking
- 50.00 g Fersk ingefær
- 5.00 dl Fløte
- 5.00 dl Kyllingkraft
- Salt etter smak
- Fersk koriander til servering
- Karriolje til servering
Karriolje
- 1.00 ss Karripulver
- 100.00 ml Soyaolje
- 1.00 stk Sitrongress, finhakket
- 0.50 stk Løk, finhakket
Nok til 8 personer som forrett. La den gjerne stå til neste dag for best smak.
Skrell gulrøttene og legg tre stykker til side.
Kutt de resterende gulrøttene i 1 cm tykke skiver og stek sammen med hakket løk
i smør i 10 min på middels til lav varme i en gryte.
Ha i ingefær, kyllingkraft og fløte. Kok opp og kok til gulrøttene er myke og helt gjennomkokt, ca 15 minutter.
Kjør alt i blender og smak til med salt.
La gjerne suppen stå til neste dag for bedre smak.
Kutt de tre siste gulrøttene i 3-4 cm lange "stubber." Kok dem i saltet vann i 4-5 minutter og blancher dem i kaldt vann, før du steker dem noen minutter med kortenden ned i panne med smør så de får fin stekefarge.
Legg noen stubber i hver suppeskål før servering og hell suppen over.
Server med fersk koriander og karriolje.
Finhakk sitrongress og løk og bland godt sammen.
La stå til neste dag for best smak.