Gurkemeiebao
- 600 g mel
- 7 ss sukker
- 1 ss salt
- 2.5 ss bakepulver
- 0.5 stk tørrgjærpakke
- 3.5 dl melk
- 2 ss solsikkeolje
- 1 ss gurkemeie
Glacy gresskarfyll
- 2 dl plum sauce eller hoisin-sauce
- 1 dl black bean-saus
- 0.5 dl soyasaus
- 1 ss sesamolje
- 1 stk lime, kun safent
- 2 stk chili, finsnittet uten frø
- 1 stk gresskar
Topping
- 1 stk finsnittet vårløk
- bønnespirer
- thai-basilikum
Slik gjør du:
- Bland ingrediensene og elt deigen kraftig. La den heve til det dobbelte.
- Del deigen opp i små boller på cirka 20 gram. La de heve videre i 45 minutter.
- Kjevl bollene ovale og pensle baoene med olje på den ene siden.
- Brett baoen på midten.
- Steam baoen i 8-10 minutt.
- Når baoen er avkjølt, kan den snittes i skjøten slik at den enkelt kan fylles.
- For en mer crispy variant, kan du fylle et tynt lag olje i stekepannen og lett-fritere den på begge sider til den blir gyllen. Gjøres på begge sider.
Slik lager du gresskar med glace:
- Bak gresskaret helt i ovnen på 220 grader i cirka 30-40 minutter.
- Dra forsiktig av skallet og riv opp gresskarkjøttet som om det var pulled pork.
- Rør sammen ingrediensene til glacen og vend dette inn i det opprevede gresskarkjøttet.
Slik anrettes baoen:
- Bruk en spiseskje til å fylle de dampede baoene. Topp med en blanding av vårløk, bønnespirer og thai-basilikum. Legg de fylte baoene tilbake i bambussteameren og damp dem i to minutt like før servering. Server gjerne på bananblader for en ekstra fargerik presentasjon.