Havrescones
- 1.00 dl mandler
- 7.00 dl havregryn
- 2.00 dl fin spelt
- 3.00 dl grov spelt
- 1.00 dl linfrø
- 1.00 dl solsikkekjerner
- 1.00 dl kokosmasse
- 1.00 krm salt
- 1.00 ts bakepulver
- 1.00 ts kanel
- 1.00 ts kardemomme
- 2.00 ss kokosolje eller smør
- 2.00 ss honning
- 3.00 dl yoghurt naturell
- 1.00 dl melk
- 1.00 god neve rosiner
- 10.00 dadler
Slik gjør du
- Ha mandler, 5 dl havregryn og kokosmasse i en blender/food prosessor og mal det til et fint mel.
- Vend melblandingen sammen med resten av de hele havregrynene og de andre tørre ingrediensene, rosiner og finhakkede dadler.
- Vend sammen smeltet kokosolje/smør, yoghurt, melk og honning, og vend det våte inn i det tørre.
- Deigen skal være ganske løs, men mulig å forme med litt mel på hendene. Juster evt med mer speltmel.
- Form scones etter ønsket str og plasser på et bakebrett.
- Stekes ved 200 grader i 20-25 min.