Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Havrescones med dadler og rosin

Oppskrift på havrescones med dadler og rosin av Hanna Dale

Oppskrift på havrescones med dadler og rosin av Hanna Dale

-
+

Havrescones

  • 1.00 dl mandler
  • 7.00 dl havregryn
  • 2.00 dl fin spelt
  • 3.00 dl grov spelt
  • 1.00 dl linfrø
  • 1.00 dl solsikkekjerner
  • 1.00 dl kokosmasse
  • 1.00 krm salt
  • 1.00 ts bakepulver
  • 1.00 ts kanel
  • 1.00 ts kardemomme
  • 2.00 ss kokosolje eller smør
  • 2.00 ss honning
  • 3.00 dl yoghurt naturell
  • 1.00 dl melk
  • 1.00 god neve rosiner
  • 10.00 dadler

Slik gjør du

  • Ha mandler, 5 dl havregryn og kokosmasse i en blender/food prosessor og mal det til et fint mel.
  • Vend melblandingen sammen med resten av de hele havregrynene og de andre tørre ingrediensene, rosiner og finhakkede dadler.
  • Vend sammen smeltet kokosolje/smør, yoghurt, melk og honning, og vend det våte inn i det tørre.
  • Deigen skal være ganske løs, men mulig å forme med litt mel på hendene. Juster evt med mer speltmel.
  • Form scones etter ønsket str og plasser på et bakebrett.
  • Stekes ved 200 grader i 20-25 min.