Dagens Næringsliv
Åpne i appen
Åpne
Andelever parfait
Heidi Bjerkan
Øystein Lie
Andelever parfait
-
650.00
g
andelever
-
2.00
stk
sjalottløk, finkuttes
-
0.50
dl
akevitt
-
2.00
dl
søt hvitvin
-
2.00
stk
fedd hvitløk
-
550.00
g
smør
-
1.00
stk
egg
-
litt fersk timian (Helst sitrontimian)
-
40.00
g
salt
-
litt pepper
Slik gjør du:
- Blank løk i en gryte, og ha i pepper og urter i en kjele.
- Kok opp sammen med hvitvin, og reduser til cirka halvparten av væsken.
- Andeleveren og saltet has i en foodprosessor, og husk å tilsette den reduserte vesken.
- Spe i med temperert smør og akevitt.
- Helt til slutt tilsettes egget før blandingen passeres gjennom en sil.
- Legg så i en ildfast form, og bakes i ovnen på 160 ºC i ca. 10 min.