Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Heidis enkle

Blodpudding

– Det er på høy tid å gjenreise blodpuddingen
Oppskrift på blodpudding

Oppskrift på blodpudding

-
+

Blodpudding 

  • 2.00 stk stor løk skrelles og finkuttes
  • 4.00 stk fedd hvitløk som finkuttes
  • 4.00 ss smør eller andefett om du har
  • Litt fersk eller tørket marian finkuttes
  • Muskat, nellik og allehånde
  • 5.00 dl griseblod
  • 8.00 speilegg
  • 4.00 dl polenta
  • salt og pepper
  • 15.00 baconskiver eller saltet flesk kuttes i små terninger.

Slik gjør du

  • Finn en kjele som er stor nok til å inneholde alle ingrediensene.
  • Sviss løken og hvitløken i smøret til den blir myk og blank.
  • Egg, krydder, blod og polenta kjøres sammen med en stavmikser før det has i kjelen.
  • Rør om jevnlig på svak varme til blodet starter å tykne til en løs grøtkonsistens. Den må ha slik konsistens slik at når baconet tilsettes, så faller det ikke til bunnen av kjelen. Det må ikke få sette seg!
  • Ta bort kjelen og ha grøten i en brødform trukket med plastfolie.
  • Sett formen i vannbad, og dekk over med aluminiumsfolie.
  • Stekes i 1,5 timer i ovnen på 160 grader. Kontroller at den er ferdig ved å trykke lett på overflaten. Er det en fast konsistens, er blodpuddingen ferdig.
  • La den avkjøle seg, kuttes opp i skiver og stek på stekepannen.