15.00baconskiver eller saltet flesk kuttes i små terninger.
Slik gjør du
Finn en kjele som er stor nok til å inneholde alle ingrediensene.
Sviss løken og hvitløken i smøret til den blir myk og blank.
Egg, krydder, blod og polenta kjøres sammen med en stavmikser før det has i kjelen.
Rør om jevnlig på svak varme til blodet starter å tykne til en løs grøtkonsistens. Den må ha slik konsistens slik at når baconet tilsettes, så faller det ikke til bunnen av kjelen. Det må ikke få sette seg!
Ta bort kjelen og ha grøten i en brødform trukket med plastfolie.
Sett formen i vannbad, og dekk over med aluminiumsfolie.
Stekes i 1,5 timer i ovnen på 160 grader. Kontroller at den er ferdig ved å trykke lett på overflaten. Er det en fast konsistens, er blodpuddingen ferdig.
La den avkjøle seg, kuttes opp i skiver og stek på stekepannen.