Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Heidis enkle

Braisert svinekjake

– Spis kjeften på dyret
Braisert svinekjake med gårsdagens brød

Braisert svinekjake med gårsdagens brød

-
+

Confitert svinekjake

  • 4-8 stk svinekjaker
  • 2.00 ss grovt sjøsalt
  • 100.00 g andefett el. olivenolje
  • 2.00 stk finkuttet løk
  • 2.00 fedd hvitløk finkuttet
  • 4.00 skiver surdeigsbrød (gjerne gårsdagens brød) kuttes i terninger
  • 2.00 ss eplebalsamico-eddik
  • 1.00 hode radicchiosalat
  • litt persille
  • 2.00 ss sennep evt. litt kapers.
  • litt salt

Slik gjør du:

  • Salt svinekjakene over natten.
  • Skyll dem godt i rennende vann før de tørkes med papir, og legges i en ildfast form fylt med andefett eller olivenolje. Formen settes i ovnen med aluminiumsfolie over, og stekes i ca. 3 timer (til kjakene er møre) på ca.160 ºC . Denne prosessen kan med fordel gjøres flere dager før servering.
  • Ta litt av fettet fra stekingen, ha i en kjele og stek løk og hvitløk på lav temperatur.
  • Ta resten av fettet fra svinekjakene, og legg i en ildfast form.
  • Legg så brødterningene i formen, og plasser svinekjakene på toppen.
  • Stekes i ovnen på ca. 160 ºC i ca. 1,5 time.
  • Når svinekjakene og brødet er sprøtt, er det klart til servering.
  • Resten av ingrediensene blandes i en bolle.
  • Tilsett så svinekjakene og brødet i salaten.