Confitert svinekjake
- 4-8 stk svinekjaker
- 2.00 ss grovt sjøsalt
- 100.00 g andefett el. olivenolje
- 2.00 stk finkuttet løk
- 2.00 fedd hvitløk finkuttet
- 4.00 skiver surdeigsbrød (gjerne gårsdagens brød) kuttes i terninger
- 2.00 ss eplebalsamico-eddik
- 1.00 hode radicchiosalat
- litt persille
- 2.00 ss sennep evt. litt kapers.
- litt salt
Slik gjør du:
- Salt svinekjakene over natten.
- Skyll dem godt i rennende vann før de tørkes med papir, og legges i en ildfast form fylt med andefett eller olivenolje. Formen settes i ovnen med aluminiumsfolie over, og stekes i ca. 3 timer (til kjakene er møre) på ca.160 ºC . Denne prosessen kan med fordel gjøres flere dager før servering.
- Ta litt av fettet fra stekingen, ha i en kjele og stek løk og hvitløk på lav temperatur.
- Ta resten av fettet fra svinekjakene, og legg i en ildfast form.
- Legg så brødterningene i formen, og plasser svinekjakene på toppen.
- Stekes i ovnen på ca. 160 ºC i ca. 1,5 time.
- Når svinekjakene og brødet er sprøtt, er det klart til servering.
- Resten av ingrediensene blandes i en bolle.
- Tilsett så svinekjakene og brødet i salaten.