Reinsdyrtunger med erter og bacon
- 5.00 reinsdyrtunger skylles i vann
- 1.00 l kyllingkraft el. vann
- 2.00 fedd hvitløk
- litt timian
- 2.50 stk løk som finkuttes
- 250.00 g erter (frosne)
- 250.00 g bacon, kuttes i grove terninger
- 1.00 stk purreløk eller 2-3 vårløk kuttes i ca 0,5-1cm skiver
- 50.00 g smør
- 1.00 ts eple-balsamico eddik
- litt salt og pepper
Slik gjør du
Steg 1
- Dekk tungene med kyllingkraft evt. vann om du ikke har kraft.
- Legg hvitløk og timian oppi, og kok i ca. 2 timer til skinnet slipper av tungene.
- Ta tungene ut av kraften, og la de avkjøle til en temperatur slik at du greier å skrelle de. Men husk: de må skrelles mens de ennå er varme.
- Legg så de skrelte tungene tilbake i den varme kraften.
Steg 2
- Bruk en litt dyp stekepanne el. gryte.
- Ha i smør og den finkuttede løken, og stek det lett.
- Tilsett bacon i terninger, reinsdyrtungene og stek på svak varme i ca. 15 minutter.
- Tilsett så ertene og ca. 2 dl av kokekraften.
- Kok opp og smak til med salt, pepper og 1 ts eplebalsamico rett før servering.