Lammetunge med sellerisalat og pepperrot
- 2.00 stk lammetunger
Saltlake
- 1.00 l vann
- 80.00 g salt
- 10.00 g sukker
- 1.00 stk laurbærblad
- 0.25 ss hel sort pepper
Kokelake
- 1.00 stk liten løk
- 2.00 fedd hvitløk
- 0.50 stk gulrot
- 1.00 stk laurbærblad
- litt fersk timian
Sellerisalat
- 300.00 g rotselleri, rives eller kuttes i strimler
- 0.50 dl majones
- 0.50 dl god rømme
- 1.00 ts dijonsennep
- 0.25 stk økologisk sitron
- litt salt
- litt sukker
- litt revet pepperrot
Slik gjør du
Saltlake
- Kok opp alle ingrediensene, og avkjøl før tungene legges oppi.
- La tungene stå i minimum 3-4 dager og maks 7 dager.
Kokelake
- Kok tungene på svak varme i ca 2 timer, til skinnet løsner lett.
- La tungene avkjøles litt før de renses og legges tilbake i laken for så avkjøle seg helt.
- Med dette unngår en at tungene blir tørre.
- De kan oppbevares i laken i ca 1 uke.
Sellerisalat
- Alt blandes og smakes til med litt sitronsaft og revet sitronskall.
- Skjær tungene i tynne skiver på langs, og anrett dette sammen med sellerisalaten på en skive surdeigsbrød.
- Dette smaker også godt med rødbeter på.