Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Heidis enkle

Lammetunge med sellerisalat og pepperrot

– En frokost for de som er tøffe i trynet
Oppskrift på lammetunge

Oppskrift på lammetunge

-
+

Lammetunge med sellerisalat og pepperrot

  • 2.00 stk lammetunger

Saltlake

  • 1.00 l vann
  • 80.00 g salt
  • 10.00 g sukker
  • 1.00 stk laurbærblad
  • 0.25 ss hel sort pepper

Kokelake

  • 1.00 stk liten løk
  • 2.00 fedd hvitløk
  • 0.50 stk gulrot
  • 1.00 stk laurbærblad
  • litt fersk timian

Sellerisalat

  • 300.00 g rotselleri, rives eller kuttes i strimler
  • 0.50 dl majones
  • 0.50 dl god rømme
  • 1.00 ts dijonsennep
  • 0.25 stk økologisk sitron
  • litt salt
  • litt sukker
  • litt revet pepperrot

Slik gjør du

 

Saltlake

  • Kok opp alle ingrediensene, og avkjøl før tungene legges oppi.
  • La tungene stå i minimum 3-4 dager og maks 7 dager.

Kokelake

  • Kok tungene på svak varme i ca 2 timer, til skinnet løsner lett.
  • La tungene avkjøles litt før de renses og legges tilbake i laken for så avkjøle seg helt.
  • Med dette unngår en at tungene blir tørre.
  • De kan oppbevares i laken i ca 1 uke.

Sellerisalat

  • Alt blandes og smakes til med litt sitronsaft og revet sitronskall.
  • Skjær tungene i tynne skiver på langs, og anrett dette sammen med sellerisalaten på en skive surdeigsbrød.
  • Dette smaker også godt med rødbeter på.