Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Heidis enkle

Trønderske rugnudler

Sunnere nudler med rugmel
Nudler. Oppskrift på trønderske rugnudler av Heidi Bjerkan

Nudler. Oppskrift på trønderske rugnudler av Heidi Bjerkan

-
+

Trønderske rugnudler

  • 4.00 dl vann
  • 10.00 g kansui pulver (Lages ved å legge et tynt lag bakepulver på aluminiumsfolie og deretter stekes på 130 grader i 1 time)
  • 12.00 g salt
  • 100.00 g rugmel som ristes i tørr stekepanne
  • 600.00 g hvetemel
  • 300.00 g pizza/kake mel
  • Maizena (til kjevling)

Slik gjør du

  • Bland alle ingrediensene sammen, og kna deigen i ca. 10 min til en smidig god deig. Deigen kan gjerne lages en dag i forveien, eller hvile i minimum 30 minutter.
  • Bruk en pastamaskin for å kjevle ut deigen, før den kjøres gjennom pastamaskinen på "spagettimodul”. Dust så nudlene med maizena for å hindre at de klistrer seg sammen.
  • Kokes i rikelig med vann i 50 sekunder, og bruk spisepinner til å skille nudlene fra hverandre under koking.

Tips: Ta vare på litt av kraften til å dyppe nudlene i, sammen med en skål med soyasaus med litt ingefær og stjerneanis.

Det er godt spise rettich eller reddiker til.