Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Helt vilt

Hjortepølse

Oppskrift på hjortepølse av Heidi Bjerkan

Oppskrift på hjortepølse av Heidi Bjerkan

-
+

Ingredienser

  • 1.00 kg hjortekjøtt, uten hinner og sener
  • 250.00 g spekk
  • 1.00 ss salt
  • 1.00 ss sort pepper, ristet
  • 1.00 ss frisk timian, hakket
  • 1.00 ss einebær, helst grønne
  • 1.00 dl portvin (ev. solbærsaft/blåbærsaft)
  • 1,5 meter tarm

SLIK GJØR DU

Knus krydderet i morter, og kvern kjøtt og spekk med krydderet. Det er en fordel om kjøtt, spekk og kvern har vært en tur i fryseren først, slik at det er kaldt. Blir kjøttet for varmt, kan farsen sprekke.

Kna farsen slik at den blir litt seig, og tilsett portvin eller saft.

Skyll tarmen godt i lunkent vann. Fyll farsen i pølsetarmen.

Pølsene kan gjerne ligge en dag i kjøleskapet før de brukes. For å unngå at de sprekker ved steking, trekk dem i lettsaltet vann på 60–70 grader i ti til 20 minutter, avhengig av tykkelsen på pølsene.