Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Honning

Honningkake med krydder og hasselnøtter

En smak av honning
Oppskrift på honningkake med krydder og hasselnøtter

Oppskrift på honningkake med krydder og hasselnøtter

-
+

Honningkake med krydder og hasselnøtter

  • 2.00 stk egg
  • 2.00 dl sukker
  • 2.50 dl skogshonning
  • 1.00 dl sterk kaffe
  • 1.00 dl rapsolje
  • 4.00 dl hvetemel
  • 1.50 ts bakepulver
  • 0.50 ts natron
  • 0.50 ts salt
  • 1.00 ts kanel
  • 1.00 ts malt ingefær
  • 2.00 ss revet skall av økologisk appelsin
  • 2.00 ss revet skall av økologisk sitron
  • 2.00 dl ristede hasselnøtter, grovhakket
  • 1.00 dl dadler, uten stein, grovhakket

Slik gjør du

  • Pisk egg og sukker luftig i en kjøkkenmaskin i 3 minutter.
  • Bland inn resten av ingrediensene til en røre.
  • Ha kakerøren i en smurt form, og stek den i ovnen ved 160 grader Celsius i ca. 60 minutter.
  • Kaken er ferdigstekt når du kan stikke en kniv inn i midten av kaken uten at det henger igjen deig på den.
En smak av honning