Honningkake med krydder og hasselnøtter
- 2.00 stk egg
- 2.00 dl sukker
- 2.50 dl skogshonning
- 1.00 dl sterk kaffe
- 1.00 dl rapsolje
- 4.00 dl hvetemel
- 1.50 ts bakepulver
- 0.50 ts natron
- 0.50 ts salt
- 1.00 ts kanel
- 1.00 ts malt ingefær
- 2.00 ss revet skall av økologisk appelsin
- 2.00 ss revet skall av økologisk sitron
- 2.00 dl ristede hasselnøtter, grovhakket
- 1.00 dl dadler, uten stein, grovhakket
Slik gjør du
- Pisk egg og sukker luftig i en kjøkkenmaskin i 3 minutter.
- Bland inn resten av ingrediensene til en røre.
- Ha kakerøren i en smurt form, og stek den i ovnen ved 160 grader Celsius i ca. 60 minutter.
- Kaken er ferdigstekt når du kan stikke en kniv inn i midten av kaken uten at det henger igjen deig på den.