Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Høstmat

Alle løksuppers mor

Slik lager du alle løksuppers mor

-
+

Løksuppe

  • 4 ss smør
  • 5 dl finhakket løk
  • 4 stk store purrer
  • 1.25 dl finhakket sjalottløk
  • 5 stk hvitløksfedd
  • 1 l kyllingkraft
  • 3 stk stilker timian
  • 1 stk laurbærblad
  • salt og pepper
  • 2.5 dl kremfløte
  • 3 stk vårløk
  • krutonger
  • gressløk til garnityr

Slik gjør du

  • Finhakk løk, hvitløk og sjalottløk. Skjær den hvite delen av purrene i tynne skiver og vask dem godt. Smelt smøret i en stor gryte. Ha løk og purre i gryten og la det hele surre på lav varme i 25 minutter, til det begynner å få farge.
  • Hell i kraften, timian og laurbær og smak til med salt og pepper. Kok opp, reduser varmen og la det putre i cirka 20 minutter.
  • Sil av suppen over en stor bolle og ha all løken og 2,5 dl av kraften i en kjøkkenmaskin. Kjør det til en puré.
  • Ha alt tilbake i gryten igjen, pisk inn kremfløte og varm til kokepunktet mens du skjærer vårløken i centimeterstore biter.
  • Tilsett vårløken og la det putre forsiktig i ytterligere fem minutter før servering.
  • Hell suppen i oppvarmede skåler og pynt med krutonger og nyklippet gressløk.