Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Høstmat

Breserte kyllinglår med svartkål og hvitvin

-
+

  • 60 ml olivenolje
  • 8 stk hvitløksfedd med skallet på
  • 4 stk kyllinglår med skinn
  • 500 g svartkål (evt. grønnkål)
  • 125 ml tørr hvitvin
  • extra virgin olivenolje og godt brød til servering

SLIK GJØR DU

  • Varm ovnen til 220 C.
  • Varm olje i en ovnssikker panne som har plass til kyllinglårene i ett lag på toppen av kålen. Bruk flatsiden av en kniv til å knuse hvitløksfeddene. Stek hvitløken og kyllinglårene med skinnet ned i tre til fem minutter på middels til høy varme, til begge deler er gylne. Legg hvitløk og kylling på en tallerken.
  • Skjær svartkålbladene grovt opp og stek dem i pannen til de faller litt sammen, to til tre minutter. Legg kylling og hvitløk på toppen av kålen, hell over vinen og ha salt og pepper på både kylling og kål.
  • Stek i ovnen i 30–40 minutter til kyllinglårene er gylne og gjennomstekt. Server med godt brød og ekstra olivenolje.