Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Høstmat

Coleslaw med yoghurt- og tahinidressing

Har du en bunt gulrøtter i kjøleskapet, er et godt måltid aldri langt unna

-
+

Krydderblanding

  • 0.75 ts karve
  • 0.5 ts chiliflak
  • 1.25 ts valmuefrø
  • 1 ts gule valmuefrø

Salat

  • 150 g finsnittet hvit kål
  • 150 g finsnittet rødkål
  • 4 stk gulrøtter, skrellet og grovt revet
  • 1 stk eple, grovt revet eller skåret i tynne staver

Dressing

  • 1 stk sitron (saften)
  • 1 ss extra virgin olivenolje (eller mer)
  • 2.5 ss gresk yoghurt
  • 3 ss tahini
  • 1 ts sukker
  • salt

Slik gjør du

  • Støt karvefrøene og chilien fint i en morter eller i en krydderkvern, og bland med koriander og sennepsfrø.
  • Bland grønnsakene med krydderblandingen i en stor bolle.
  • Pisk yoghurt, tahini, olivenolje, sitronsaft, sukker og salt til en jevn dressing i en liten bolle og bland dressingen godt inn i salaten.