Del eplene grovt opp, behold både skall og kjernehus. Kok opp sammen med én liter vann. La det putre i 30–40 minutter til eplene er helt myke.
Ha eplemassen over i en saftsil eller i en vanlig sil dekket med osteklede over bolle, og la det renne av seg over natten.
Mål opp saften i bollen og tilsett 450 gram sukker per seks desiliter saft. Kok det opp sammen i en gryte, rør gjerne litt for å løse opp sukkeret. Kok på høy varme til saften nesten har nådd tykningspunktet på 104 grader og sett til side.
Kok opp én desiliter vann og ha i en bolle sammen med tebladene. La trekke i 15 minutter og sil av ned i eplesaften. Kok alt sammen opp igjen og kok til det når tykningspunktet.
Skum av og bruk termometer, eller enda bedre: En tallerken som har stått i fryseren. Ha en teskje av geleen på den, sett i kjøleskap et par minutter og sjekk at geleen har stivnet nok til at du kan skyve den sammen og se at den rynker seg.
Ha geleen på steriliserte glass og avkjøl. Oppbevar i kjøleskap etter åpning.