Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Høstmat

Fylt løk med lam, feta og mynte

Slik lager du alle løksuppers mor

-
+

Fylt løk med lam, feta og mynte

  • 225 g lammekjøttdeig
  • 4 stk store løk (250-300 g hver)
  • 0.5 ts malt kanel
  • 1 klype allehånde
  • salt og pepper
  • 50 g tørket aprikos
  • 1 stk sitron
  • 2 ss hakket, fersk mynte
  • 2 ss hakket bladpersille
  • 50 g fetaost
  • 50 g brødsmuler
  • 125 ml varm kraft (grønnsak, kylling eller kjøtt)

Slik gjør du

  • Skjær den øvre tredjedelen av løkene av og sett til side. Skrell løkene og hul dem ut med en skarp liten skje. La det være omtrent to lag løk igjen før du forsiktig skjærer vekk den ruskete delen av bunnen på løken og setter dem i en liten ovnsform.
  • Finhakk løken du har skrapt ut.
  • Finhakk også aprikosene og riv sitronskallet.
  • Varm ovnen til 180C.
  • Stek lammet sammen med halvparten av den finhakkede løken på middels varme i fem–ti minutter, inntil begge deler er gyllent.
  • Tilsett kanel, allehånde, salt og pepper til kjøttblandingen og stek i ytterligere to–tre minutter.
  • Ta pannen av varmen og rør inn aprikoser, sitronskall, urter, fetaost og brødsmuler. Smak eventuelt til med mer salt og pepper.
  • Fyll løkene med kjøttblandingen og varm kraften før du heller den i bunnen av ovnsformen. Dekk formen med folie og stek i ovnen i 40 minutter.
  • Fjern folien og stek i ytterligere 20 minutter, til både løk og fyll har fått fin farge. Server med en god, grønn salat og brød.