Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Høstmat

Georgisk plommesaus (tkemali)

Slik bruker du høstens plommer

-
+

Georgisk plommesaus (tkemali)

  • 500 g plommer
  • 25 g brunt sukker
  • 0.5 ts salt
  • 50 mg rødvinseddik
  • 3 stk hvitløksfedd
  • 1 stk rød chili, hakket
  • 0.75 ts korianderfrø
  • 0.25 ts fennikelfrø
  • 0.5 stk sitron
  • 2 ss finhakket mynte
  • 3 ss finhakket estragon eller kjørvel
  • 1 ss dill

Slik gjør du

  • Del plommene i to og fjern steinene. Støt fennikel og koriander sammen med hvitløken og chilien i en morter.
  • Ha alle ingrediensene bortsett fra sitron og ferske urter sammen med 0,5 dl vann i en liten gryte. Kok opp mens du rører litt for å løse opp sukkeret.
  • Reduser varmen og la det putre forsiktig i rundt 30 minutter, til plommene er myke og sausen er litt syltetøyaktig.
  • Kjør sausen jevn i en stavmikser om du ønsker, og tilsett urtene og saften av en halv sitron.
  • Hell på steriliserte glass og oppbevar i kjøleskap i opptil en måned.