Dagens Næringsliv
Åpne i appen
Åpne
Georgisk plommesaus (tkemali)
Sarah Hambro
David B. Torch
Georgisk plommesaus (tkemali)
-
500
g
plommer
-
25
g
brunt sukker
-
0.5
ts
salt
-
50
mg
rødvinseddik
-
3
stk
hvitløksfedd
-
1
stk
rød chili, hakket
-
0.75
ts
korianderfrø
-
0.25
ts
fennikelfrø
-
0.5
stk
sitron
-
2
ss
finhakket mynte
-
3
ss
finhakket estragon eller kjørvel
-
1
ss
dill
Slik gjør du
- Del plommene i to og fjern steinene. Støt fennikel og koriander sammen med hvitløken og chilien i en morter.
- Ha alle ingrediensene bortsett fra sitron og ferske urter sammen med 0,5 dl vann i en liten gryte. Kok opp mens du rører litt for å løse opp sukkeret.
- Reduser varmen og la det putre forsiktig i rundt 30 minutter, til plommene er myke og sausen er litt syltetøyaktig.
- Kjør sausen jevn i en stavmikser om du ønsker, og tilsett urtene og saften av en halv sitron.
- Hell på steriliserte glass og oppbevar i kjøleskap i opptil en måned.