Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Høstmat

Grillet vilttartar med stekt rømme og syltede kantareller

Oppskrift på grillet vilttartar med stekt rømme og syltede kantareller

Oppskrift på grillet vilttartar med stekt rømme og syltede kantareller

-
+

Grillet vilttartar med stekt rømme og syltede kantareller

  • 20 stk syltede kantareller
  • 400 g mørt og renskåret viltkjøtt (her brukes reinsdyrmørbrad)
  • olje
  • flaksalt
  • 100 g rømme
  • 0.25 ts salt
  • 2 ts mel
  • 20 stk skogsyre
  • 4 ss granskuddsirup/kandiserte furukongler (valgfritt)

Svidd rømme

  • Ha rømme, salt og mel i en kjele. Kok opp under omrøring. Nå blir rømmen tykk.
  • Legg én skje rømme i en kald skål, stryk den ut med en slikkepott og svi den av med en skibrenner.


Grillet vilttartar

  • Kjøttet må være kjøleskapskaldt før start. Gni kjøttet inn med olje og salt.
  • Grill kjøttet over høy varme (vedfyrt/kull) til det har fått en grillet hinne og «bålsmak». Legg kjøttet tilbake i kjøleskapet til det er kaldt.
  • Rett før servering: Hakk kjøttet i små biter og dryss litt flaksalt over. Rør forsiktig med en gaffel slik at tartaren holder seg luftig, den skal ikke bli kompakt.
  • Legg 100 gram tartar på hver tallerken og dryss de syltede kantarellene over.
  • Om ønskelig kan retten toppes med granskuddsirup eller kandiserte furukongler. Furukongler plukkes små og unge om våren, kokes i vann og sukker på lav varme i 20 timer, helles på glass og oppbevares i romtemperatur.

Se viner som passer til:

Sopp i Vindatabasen