Svidd rømme
- Ha rømme, salt og mel i en kjele. Kok opp under omrøring. Nå blir rømmen tykk.
- Legg én skje rømme i en kald skål, stryk den ut med en slikkepott og svi den av med en skibrenner.
Grillet vilttartar
- Kjøttet må være kjøleskapskaldt før start. Gni kjøttet inn med olje og salt.
- Grill kjøttet over høy varme (vedfyrt/kull) til det har fått en grillet hinne og «bålsmak». Legg kjøttet tilbake i kjøleskapet til det er kaldt.
- Rett før servering: Hakk kjøttet i små biter og dryss litt flaksalt over. Rør forsiktig med en gaffel slik at tartaren holder seg luftig, den skal ikke bli kompakt.
- Legg 100 gram tartar på hver tallerken og dryss de syltede kantarellene over.
- Om ønskelig kan retten toppes med granskuddsirup eller kandiserte furukongler. Furukongler plukkes små og unge om våren, kokes i vann og sukker på lav varme i 20 timer, helles på glass og oppbevares i romtemperatur.