Dagens Næringsliv
Åpne i appen
Åpne
Gul gresskarcurry
Sarah Hambro
Sigurd Fandango
Gul gresskarcurry
-
1.5
ss
olje
-
2
ss
gul currypaste
-
4
dl
kokosmelk
-
2
dl
vann
-
6
stk
limeblader
-
2
stk
sitrongresstilker
-
1
kg
flaskegresskar, skrellet og skåret i grove biter
-
0.5
dl
kokoskrem
-
1
ss
brunt sukker
-
2
ss
fiskesaus
-
0.5
stk
lime
-
1
stk
bunt brokkolini
-
thaibasilikum
-
koriander
Slik gjør du
- Skjær limebladene i tynne strimler og knus sitrongresstilkene lett med flatsiden av en kniv før du skjærer dem i cirka tre centimeter lange biter.
- Varm oljen i en gryte og stek currypasten på moderat varme i et minutt eller to.
- Ha i kokosmelk, vann, limeblader og sitrongress og kok opp.
- Skrell og skjær gresskaret i grove biter og ha dem i curryen. Kok opp og la stå og koke på lav varme til gresskarbitene er møre, cirka 20 minutter.
- Rør inn kokoskremen, sukker, fiskesaus og saften av en halv lime. Smak eventuelt til med mer salt, sødme og syre. Det søte gresskaret tåler mye smak!
- Kok brokkolini for seg i to–tre minutter og legg på toppen av gryten sammen med blader av thaibasilikum og koriander. Server med kokt ris.