Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Høstmat

Gul gresskarcurry

Skummelt mye som kommer fra Amerika er oransje. Dette er blant det beste

-
+

Gul gresskarcurry

  • 1.5 ss olje
  • 2 ss gul currypaste
  • 4 dl kokosmelk
  • 2 dl vann
  • 6 stk limeblader
  • 2 stk sitrongresstilker
  • 1 kg flaskegresskar, skrellet og skåret i grove biter
  • 0.5 dl kokoskrem
  • 1 ss brunt sukker
  • 2 ss fiskesaus
  • 0.5 stk lime
  • 1 stk bunt brokkolini
  • thaibasilikum
  • koriander

Slik gjør du

  • Skjær limebladene i tynne strimler og knus sitrongresstilkene lett med flatsiden av en kniv før du skjærer dem i cirka tre centimeter lange biter.
  • Varm oljen i en gryte og stek currypasten på moderat varme i et minutt eller to.
  • Ha i kokosmelk, vann, limeblader og sitrongress og kok opp.
  • Skrell og skjær gresskaret i grove biter og ha dem i curryen. Kok opp og la stå og koke på lav varme til gresskarbitene er møre, cirka 20 minutter.
  • Rør inn kokoskremen, sukker, fiskesaus og saften av en halv lime. Smak eventuelt til med mer salt, sødme og syre. Det søte gresskaret tåler mye smak!
  • Kok brokkolini for seg i to–tre minutter og legg på toppen av gryten sammen med blader av thaibasilikum og koriander. Server med kokt ris.