Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Høstmat

Gulrot- og fennikelsuppe

Har du en bunt gulrøtter i kjøleskapet, er et godt måltid aldri langt unna

-
+

Gulrot- og fennikelsuppe

  • 2 ss smør
  • 1 stk løk
  • 1 kg gulrøtter
  • 3 stk store, faste fennikel
  • 1.5 l kyllingkraft
  • 1.5 dl kremfløte
  • salt og pepper

Slik gjør du

  • Finhakk løken og surr den i smøret i en gryte på lav til middels varme til den er blank og myk.
  • Skrell gulrøttene og skjær dem i skiver før du har dem i gryten.
  • Vask fennikelen og skrell vekk det ytterste, grove laget av dem. Skjær fennikelen i skiver og del skivene i to eller fire. Spar gjerne de grønne, frynsede bladene øverst på fennikelen.
  • Ha fennikelen i gryten, og hell over nok kyllingkraft til å dekke dem.
  • Kok opp og la putre til grønnsakene er helt møre, cirka 30 minutter.
  • La suppen avkjøles litt før du kjører den helt jevn i en blender (bruk eventuelt stavmikser rett i gryten hvis du må spise med én gang).
  • Ha i fløte og smak til med salt og pepper og kok opp igjen. Server, gjerne pyntet med fennikkelfrynsene.