Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Høstmat

Jordskokk med chili, kummin og ingefær

Slik bruker du en skog av jordskokk

-
+

Jordskokk med chili, kummin og ingefær

  • 800 g jordskokk
  • 50 g smør
  • 1.5 ts kumminfrø, grovt støtt i en morter
  • 4 stk hvitløksfedd
  • 2 cm ingefær
  • 1 stk grønn chili
  • 1 ts salt
  • 0.75 ts malt, svart pepper
  • 0.5 stk sitron
  • 1 stk liten potte koriander

Slik gjør du

  • Skrell og skjær jordskokkene i biter. Kok dem i vann til de er møre, cirka 15 minutter. Hell av vannet og mos dem lett med en gaffel.
  • Finhakk hvitløk, riv ingefæren og skjær chilien i tynne skiver.
  • Smelt smøret i pannen, og stek kumminfrøene i 30 sekunder før du vender alle ingrediensene bortsett fra sitron og koriander i pannen. Rør godt sammen og la det steke på middels varme i fem minutter.
  • Rør igjen, og stek i ytterligere fem til ti minutter, til jordskokkene begynner å bli brune og karamelliserte.
  • Klem sitronsaft over retten, rør inn koriander og smak eventuelt til med mer salt og pepper før servering.