Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Høstmat

Jordskokksuppe

Slik bruker du en skog av jordskokk

-
+

Jordskokksuppe

  • 500 g jordskokk
  • 3 dl melk
  • 3 dl fløte
  • 2 dl lys kraft (kjøtt, kylling eller grønnsak)
  • 50 g smør
  • salt og pepper

Garnityr

  • 2 stk jordskokker
  • solsikkeolje eller annen nøytral olje som tåler høye temperaturer

Slik gjør du

  • Skrell eller skrubb jordskokkene godt og skjær dem i biter.
  • Kok dem sammen med melk, fløte og kraft i en kjele til de er helt møre, 15–20 minutter.
  • Kjør suppen helt glatt i en kjøkkenmaskin, ha den tilbake i gryten og smak til med smøret, salt og pepper.

Denne oppskriften er hentet fra Tom Victor Gausdals bok «Kokkelære».

Garnityr

  • Skjær jordskokken i så tynne skiver som mulig, bruk gjerne en mandolin.
  • Varm opp oljen i en liten kjele til 175 C. Har du ikke termometer, sjekk temperaturen med en brødbit: Når den blir gyllen, er oljen varm nok. Ha alltid et lokk til gryten for hånden, i tilfelle den blir så varm at den tar fyr.
  • Friter jordskokkskivene i omganger til de er gylne, og avkjøl på kjøkkenpapir.