Pannekaker med kongechampignon
- 250 g kongechampignon (eller annen kjøttfull, mør skogsopp)
- 2 ts mel
- 4 ss smør/andefett
- Salt og pepper
- 25 g hasselnøttkjerner
- 400 g økt ost (Forest, fumé au bois)
- 4 ss gressløk
- 50 g smør
- 1 dl melk
- 0.5 dl kefir
- 1 ts salt
- 0.5 ts bakepulver
- 2 egg
- 130 g mel
- 40 g smeltet smør til steking
Ristet kongechampignon
- Kutt stilken av hatten og del stilken på langs. Skjær av skivelaget under hatten hvis det er blitt svart. Er det sprøtt, lyst og friskt, er det godt!
- Lag ruter på kryss og tvers over hatten med en skarp kniv og del den opp i store biter.
- Dryss litt mel på den og stek den på begge sider i smør eller andefett og salt.
- Bruk en stor panne på moderat varme slik at smøret ikke svir seg.
- Straks soppen har fått en fin farge, er den klar for servering. Dette er ikke en av de soppene som må behandles hardt eller lenge for å kunne spises.
Lodne pannekaker
- Kok smøret til det blir lyst nøttebrunt i en kjele.
- Ha smør, egg, melk, kefir, bakepulver og salt i en bolle og visp det løst før melet røres inn. La røren stå og svelle i minst 30 minutter før steking.
- Stek pannekakene i smør, ikke vær gnien med smøret under stekingen.
- Knekk hasselnøttene og rist dem lett i panne.
- Skjær romtempererte osteskiver slik at de smelter lett. Det er viktig at dette serveres varmt og nylaget, slik at osten er smeltet og myk. Eventuelt kan man legge opp pannekakene i forkant og sette dem i en varm ovn i noen minutter før servering.
- Gressløken grovhakkes og drysses over osten.