Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Høstmat

Pappardelle med svartkål og mandler

-
+

  • 2 stk hvitløksfedd, skrellet
  • 500 g svartkål
  • 1 stk sitron
  • 100 g mandler, ristet hvis du har tid
  • 50 g parmesan, revet
  • 0.75 dl extra virgin olivenolje
  • 500 g pappardelle (eventuelt store pastaskruer eller tagliatelle)
  • salt og pepper

SLIK GJØR DU

  • Rist mandlene på middels varme i en panne til de får farge og dufter godt, eller ha dem i ovnen på 200 grader i cirka ti minutter.
  • Kok opp en stor gryte godt saltet vann.
  • Fjern stilkene fra kålbladene og kok bladene sammen med hvitløken i åtte minutter. Løft kål og hvitløk ut av gryten og kjør det i en foodprocessor sammen med litt av kokevannet til det blir en grov puré
  • Riv skallet av sitronen, grovhakk mandlene og ha dem i foodprocessoren sammen med oljen og halvparten av parmesanen. Pass på at du ikke kjører pestoen for lenge, da kan den bli grå. Smak til med salt og pepper.
  • Kok pastaen og hell av kokevannet. Bland så pastaen godt sammen med pestoen i gryten og server med ekstra revet parmesan og litt olivenolje om ønskelig.