Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Høstmat

Rødbethummus

Slik gjør du rødbeter til festmat

-
+

Rødbethummus

  • 1 stk bakt rødbete
  • 1 stk boks kikerter
  • 1 stk sitron (skall og saft)
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 2 ts Maldonsalt
  • 30 g tahini
  • 60 ml extra virgin olivenolje
  • 0.5 ts malt spisskummen
  • havsalt og svart pepper etter smak

Slik gjør du

  • Vask rødbeten og pakk den i aluminiumsfolie. Stek på 200 grader i én til halvannen time, til den er mør.
  • Avkjøl. Betene kan godt ligge i kjøleskapet noen dager før du lager hummus hvis det gjør livet enklere.
  • Skjær rødbeten i biter og skyll av kikertene.
  • Riv skallet av sitronen og press saften ut av den.
  • Støt hvitløken med saltet i en morter.
  • Kjør alle ingrediensene i en food processor til hummusen er jevn i konsistensen og herlig sjokkrosa. Smak eventuelt til med mer sitron, olje, tahini eller spisskummen etter smak.
  • Server med oppskårne grønnsaker, tacochips, pitabrød eller annet brød.