450gReblochon eller annen halvfast rødkittost, for eksempel Munkeby
Slik gjør du
Kok potetene i lettsaltet vann til de er litt mindre enn ferdigkokt. Hell av.
Skjær løken i tynne skiver og baconet i små biter. Smelt halvparten av smøret i pannen og surr bacon og løk på middels varme til de begge får farge. Tilsett vinen og la den koke inn til nesten ingenting før du rører inn crème fraîche. Ta blandingen ut av pannen og sett til side.
Del potetene i terninger (cirka 2 centimeter store) og stek dem med resten av smøret i pannen til de også får farge.
Del opp osten. Tradisjonelt deles den i to horisontalt, men den kan godt deles i mindre biter hvis du ønsker å spre osten jevnere utover retten.
Legg halvparten av potetene i bunnen av en ildfast form. Ha halvparten av baconblandingen over dem, og topp med halve osten. Gjenta, og sørg for at osteskorpen ligger opp.
Stek i ovnen i 15–20 minutter, til osten er smeltet og boblende og gyllen på toppen.
Server med en grønn salat (gjerne med bitre blader) og hvitvin.